Funktionalisme
1930-1950
Stellinghus
Bygherre: Privat
Bygningens status: fredet
Projektstade: udført 2007-08
Arbejdsopgaver: Registrering og analyse af bygningernes historiske forhold, formulering af renoveringsprojekt, skitsering.
Café og restaurant Oonaco, indretning og belysning i det fredede Stellinghus tegnet af Arne Jacobsen 1937.
Huset blev oprindeligt bygget til en farvehandel for det daværende Stelling Magasin. Jacobsen stod for bygningen såvel som indretningen, hvis hovedindtryk var som det meste af den øvrige nordiske funktionalisme: varm, blød og levende. Lyst fra gaden og gadelivet spejlede sig dengang i de mange glasflasker, der stod på hylder i butikken. Med den nye indretnings spejlvægge blev gadelivet igen hentet ind på cafeen i det ellers ret mørke hjørne af gaden. Loftslyset blev monteret på bølgende skinner som en hilsen til Jacobsens blødt bølgede former i dele af den oprindelige butiksindretning.
© jens bertelsen
Bøger
”Atelierhusene”
af Torben Weirup & Jens Thomas Arnfred
med fotos af Jens Markus Lindhe
Aristo Bogforlag 2018
Arbejdsopgaver: forlags- og billedredaktion
”Der er bebyggelser, der aldrig forlader kroppen … Sådan har jeg det også med Atelierhusene i Utterslev. Enklaven af kunstnerboliger på Grønnemose Allé er en perle, og bebyggelsen omkring det lille vandhul fik enorm betydning for det, der kom efter,” skriver arkitekten Jens Thomas Arnfred om den helt særlige bebyggelse, der både er almene boliger ejet af boligforeningen FSB og kunstnerboliger med et stort atelier i hvert hus.
Bogen ”Atelierhusene” blev udgivet i anledningen af kunstnerboligernes 75 års jubilæum i 2018. Husene blev tegnet af arkitekten Viggo Møller-Jensen, og de blev opført 1942-43.
Udstilling og bog
”Arne Jacobsen og den organiske form”
Kunstforeningen Gl. Strand 1999
Katalog til kunstforeningens udstilling om Arne Jacobsen, udarbejdet i samarbejde med Carsten Thau, Kjeld Vindum og Tine Vindfeldt.
Arbejdsopgaver: udstillingsdesign, emne- og billedredaktion, grafisk tilrettelæggelse
© jens bertelsen
Udstilling og bog
“Vilhelm Lauritzen – en moderne arkitekt”
af Lisbet Balslev Jørgensen, Morten Lund, Jørgen Sestoft
Fotos Jens Lindhe
Aristo Bogforlag 1994
Arbejdsopgaver: forlags- og billedredaktion, grafisk tilrettelæggelse
Udstilling og bog
”Bogen om Vilhelm Lauritzen er ganske overvældende i sin billedrigdom, hvor der er givet plads til den forkælede detalje, uden at læseren behøver at føle sig fortabt. Og så er bogen skrevet af de tre fremragende arkitekturskribenter, (…) der har det til fælles, at de kan lide at fortælle. (…) Det er en fortjent hyldest til den store enkelhed.” skrev Torben Weirup, 3. oktober 1994, Berlingske Tidende.